FAQ


Ik heb problemen met/een klacht over een docent, wat kan ik het beste doen?

Als jij problemen ondervind met een docent en je komt er niet uit met de docent, dan kun je contact met ons opnemen door ons een mail te sturen naar fsr.sbe@vu.nl of vul het online formulier in en wij zullen het zo snel mogelijk oppakken!


Ik ben geïnteresseerd om volgend collegejaar te participeren in de Facultaire Studentenraad. Wat moet ik hiervoor doen?

Wat leuk dat interesse hebt om mee te doen aan een bestuursjaar! De sollicitaties voor de raad voor het jaar 2016 - 2017 zullen in februari van start gaan. Hou ons dus in de gaten via Facebook en de website!Ik ervaar problemen met de kwaliteit van mijn opleiding, wat nu?

Het is goed dat jij je focust op de kwaliteit van jouw opleiding. De kwaliteit van de

opleiding bepaalt naderhand ook de waarde van je diploma. Het gaat 

erom wat voor kwaliteitsproblemen jij ervaart. Het is aan te raden om dit altijd te overleggen met de docent in kwestie. Is het een gevoelig onderwerp dan zou jij altijd de opleidingsdirecteur kunnen raadplegen of de studentleden van de opleidingscommissies. Zie hier een overzicht van de commissies van jouw opleiding.

Natuurlijk kan je ons ook benaderen om te sparren en om jouw zorgen over te brengen. Vul het online formulier in en wij zullen het zo snel mogelijk oppakken!Voor welke zaken kan ik terecht bij de studieadviseur?

De studieadviseur kan al jouw vragen beantwoorden met betrekking tot
het studieprogramma, twijfel bij je studiekeuze, studievaardigheden, tentamens, studieplanning, vooropleidingen, instroomregelingen, examenregelingen, aansluiting met de arbeidsmarkt, scriptie en diverse overige studiegerelateerde vragen. Ook kan de studieadviseur hulp verlenen bij persoonlijke problemen. Zie hier voor meer informatie en de contact gegevens van de studieadviseurs.Voor welke zaken kan ik terecht bij de studentenraad?

Je kunt bij ons terecht met alles waar jij tegenaan loopt tijdens je studie. Stuur ons gerust een mail naar fsr.feweb.nl of vul hier het online formulier in.

Hoeveel studiepunten krijg ik toegekend voor een eventuele stage?

Dit verschilt per opleiding. Het is mogelijk om in je derde jaar een stage te doen.

Een van tevoren goedgekeurde en goed volbrachte stage levert een vrijstelling op van twee keuzevakken (12 EC). Dit geld voor de Bsc Economie en

Bedrijfseconomie en Bedrijfskunde. Hier vind je informatie voor de andere opleidingen.


Ik heb mij te laat ingeschreven wat nu?

Als jij je als student te laat hebt ingeschreven voor onderwijs heb je

voor het eerste semester nog het recht om je via klachtformulier nog ingetekend te worden. Vul hier het formulier in.Ik dacht dat ik mij had ingeschreven voor een vak, maar nu blijkt dat het toch niet op mijn rooster staat en de deadline is reeds verstreken, wat nu?

Jouw inschrijving voor het vak is blijkbaar niet goed gegaan. De Vrije Universiteit heeft sinds dit jaar een harde regel ingevoerd, waarbij je voor de deadline ingeschreven dient te staan en dat je anders het vak maar het volgend jaar moet doen. Je kan je niet meer voor 25 euro achteraf in laten schrijven voor een vak. Maar omdat de regel per 1 september 2015 is ingegaan, is er ook een tijdelijke souplesseregeling om aan de nieuwe regel te wennen. Dit houdt in dat jij twee keer het recht hebt om gebruik te maken van een regeling waarbij jij toch wordt ingeschreven (het wordt twee keer door de vingers gezien). Na twee keer wordt het gezien als een systematische probleem en dan

zal het proces omslachtiger zijn, want dan zal jij je moeten wenden tot de examencommissie. Hier zal jij je verzoek moeten doen voor de souplesseregeling.Ik zie dat ik een roosterconflict heb met de werkgroepen voor de vakken, wat nu?

Dat is vervelend! Wat jij het beste kan doen om zoveel mogelijk bureaucratie te voorkomen is dat jij overlegt met jouw (werkgroep)docent of die het erg vindt als jij aanschuift. Hamert de docent op een bevestiging dat jij formeel staat ingeschreven in zijn groep, dan zal je ook hiervoor gebruik moeten maken van de souplesseregeling. 

Tip: Kijk altijd na het intekenen in je rooster of alles goed staat